Nerdkrant

Nerdkrant #5 – Een nieuw boek bij Blossom Books

Het was een rustig weekje in boekenland. Na de boekcover gekte van vorige week is dat ook niet zo gek. Toch heb ik  vijf koppen voor jullie weten te verzamelen!

Voordat je gaat denken dat de uitgeverij iets fout heeft gedaan, moet ik je toch teleurstellen. Deze kop slaat namelijk op een nieuw boek dat ze gaan uitgeven. Ongehoorzaam (origineel: You’re Welcome, Universe) van Whitney Gardner. Ik weet nog niet precies wanneer het boek uit wordt gegeven. De cover is al wel bekend met de nieuwe titel.

Ik zal nooit begrijpen hoe de markt in Amerika werkt, maar het nieuwe boek van Holly Black, die pas in 2018 uitkomt, heeft nu al zijn filmrechten verkocht aan Universal Studios. Het gaat om het boek The Cruel Prince, waarvan eerder de week de cover werd onthuld. Black is geen vreemde als het gaat om boekverfilmingen. Haar Spiderwick Chronicles, die ze samen schreef Tony Diterlizzi, werd al eerder verfilmd in 2008.

Dan Brown is de auteur van de welbekende De Davinci Code, en heeft voor ons alle weer een vervolg in deze fenomenale serie. Dit verhaal brengt Robert Langdon naar je favoriete steden in Spanje. Het wordt hoe dan ook weer een spannend boek. Oorsprong komt uit bij Luitingh Sijthoff en ligt in de winkels op 3 oktober.

Het duurt nog een hele lange tijd totdat dit boek uitkomt, namelijk pas in de winter van 2018. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je dit boek niet aan je to-wist-list mag toevoegen. The Poet X van Elizabeth Acevedo volgt een Dominicaans Amerikaans tienerschrijfster die “struggeld” met heel veel dingen. Maar vooral met haar gevoelens voor een jongen. Ze haalt echter kracht uit gedichten en krijgt het beetje bij beetje duidelijk. De cover is prachtig en ik kan alleen maar zeggen dat ik er heel erg naar uitkijk!

Op Twitter heeft uitgever van Blossom Books, Myrthe Spiteri, bekend gemaakt dat ze een nieuw boek gaan uitgeven. Het was een subtiele reactie op iemand die het boek op goodreads had toegevoegd als to-read. Het gaat om het boek Everless van Sara Holland. Een paar weken geleden is de cover er van verschenen en het is zo prachtig. Alleen daarom wilde ik het boek al kopen dus ben heel blij dat een Nederlandse uitgeverij het boek heeft opgepakt. We moeten nog eventjes wachten, want het boek verschijnt pas in februari 2018.

Welk nieuws vond jij het leukst?

Advertenties

4 gedachten over “Nerdkrant #5 – Een nieuw boek bij Blossom Books

  1. WAUW. Ten eerste, de Spiderwick Chronicles was m’n absolute fave wow. Dan, dat meisje op de cover van The Poet X doet me denken aan Winnie Harlow, haar moet je maar eens opzoeken! En dan die cover van Everless!!!! :O Je introduceert me de laatste tijd aan zoveel boeken dat m’n portemonnee huilt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s