Wachten op Woensdag

Wachten op Woensdag #4

Wachten op Woensdag is de rubriek waarin ik 3 boeken/films of series bespreek waar ik heel erg naar uitkijk! Er staan weer hele mooie boeken op de lijst van vandaag. En ditmaal alles van Nederlandse uitgeverijen.

Winter – Marissa Meyer

9200000072181655

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest. Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

(synopsis deel 1: Cinder)

Voor veel Lunartics is dit het hoogtepunt van de week. Het slot deel van de Lunar-Chronicles. Winter is het vierde deel in de succesvolle serie uitgegeven door Blossom Books. Iedereen kan lezen hoe het afloopt op 24 juni.

De gehele Stad van Beenderen serie – Cassandra Clare

stad van beenderen nieuwe cover

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Nu denk je vast: huh maar Frank… die serie is echt al heel lang geleden gepubliceerd. En dat klopt helemaal! Maar uitgeverij Moon brengt de Kronieken van de Onderwereld weer opnieuw uit met prachtige covers. En aangezien ik deze serie nog niet heb gelezen en wel heel graag wil, staan ze op de lijst. Je kan deze versies aanschaffen op 26 juni.

Strijder – Julie Kagawa

9200000076194783

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

(synopsis deel 1: Pupil)

Het vierde deel, Strijder, in de spannende drakenserie van Kagawa komt uit op 27 juni. Ik vind dat Harper Collins weer een prachtexemplaar van een boek erbij heeft want de cover is zo mooi!

Naar welke boeken kijk jij uit?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s