Geen categorie

Wachten op Woensdag #2

Wachten op Woensdag is een nieuwe rubriek op mijn blog die iedere week te zien is. Hierin praat is over drie boeken/films/series waarop ik niet kan wachten! Deze week heb ik een paar boeken uitgekozen waarbij het wachten namelijk niet meer lang is omdat ze vandaag zijn uitgekomen. Ik schrijf deze post echter eerder vanwege Londen dus voor mij is het nog eventjes wachten.

Hof van Vleugels en Verwoesting – Sarah J Maas

Hof-van-Vleugels-en-verwoesting-door-Sarah-J-Maas

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

(synopsis deel 1: Hof van Doorns en Rozen)

De afgelopen maand was dit boek al een hele hype maar dan in het Engels. Je kon je social media niet meer op zonder iets over dit boek te horen. Maar na kort wachten komt op 31 mei de Nederlandse editie uit: Hof van Vleugels en Verwoesting bij Best of YA. Ik ben op dit moment bezig in deel 1 en vind het tof dat ik gelijk door kan met de hele trilogie!

De vuurproef – Megan Shepherd

9200000075752594

Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Verwanten; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Maar is dat wel de echte reden van hun verblijf in de Cage? Moeten ze ontsnappen uit deze buitenaardse gevangenis of berusten in hun lot en hier een nieuw leven opbouwen? En wat als ze ontsnappen? Welke wereld ligt er buiten de muren? Langzaam maar zeker ontdekken ze meer over de Kindred en hun bedoelingen en ondertussen lopen de spanningen tussen de bewoners van de Cage steeds hoger op…

(synopsis deel 1: The Cage)

De vuurproef is het laatste deel in deze spannende trilogie van Megan Shepherd. Best of YA geeft ook dit boek uit op 31 mei. Ik hoop dat het een spannend slot is en dat het goed wordt afgesloten. Ik heb Megan Shepherd ontmoet op YALfest en ze is super aardig. Dus aan de schrijfster zal het niet liggen!

Wonder Woman

wonderwoman.jpg

Vóórdat ze Wonder Woman was, was ze Diana, prinses van de Amazones, een getrainde, onoverwinnelijke krijger.

Een Amerikaanse piloot crasht op het strand van het paradijselijk eiland waar ze is opgegroeid. Hij komt met een verontrustende boodschap over een enorm conflict dat in de buitenwereld gaande is. In haar overtuiging dat ze deze dreiging kan stoppen, besluit ze haar eiland te verlaten. Vechtend in een allesvernietigende oorlog, zal Diana haar volledige krachten en haar ware lot ontdekken.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd een beetje teleurgesteld ben in de DC universe. Batman vs. Superman was vreselijk en ook Suicide Squad was niet mijn favoriet. Maar we geven het nog een kans (niet alleen omdat de actrice super knap is *kuch*). Ik ben oprecht benieuwd of DC goede films kan maken zodat ik weer ga houden van hun universum. Wonder Woman komt op 15 juni uit!

Naar welke boeken/films kijk jij uit?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s