Geen categorie

Wachten op Woensdag #1

Wachten op Woensdag is een nieuwe rubriek op mijn blog die iedere week te zien is. Hierin praat is over drie boeken/films/series waarop ik niet kan wachten! Er zijn weer aardig wat nieuwe releases om naar uit te kijken.

Een van ons liegt – Karen M. McManus

0000226765_Een_van_ons_liegt_2_710_130

De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus.

Bronwyn, Cooper, Addy en Nate – het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school – zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was. Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.

Een van ons liegt komt uit op 30 mei bij uitgeverij Best of YA. Het is een contemporary verhaal over roddels en moord. Zo te horen wordt het een heel spannend en goed boek dus ik ben er erg benieuwd naar!

The Hate u Give – Angie Thomas

9200000076246446

Starr Carter is zestien jaar oud als haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

In Amerika is The Hate u Give al een hele hype en wordt er veel over gesproken. Het verhaal is belangrijk om te lezen! Het heeft te maken met de #BlackLivesMatter beweging en ik ben blij dat we het boek nu ook kunnen gaan lezen in het Nederlands. Het boek wordt uitgegeven op 29 mei bij uitgeverij Moon.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Pirates-of-the-Caribbean-5

Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon.

Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth , de briljante en beeldschone astronoom en Henry, een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand.

Dead Men Tell No Tales is alweer het vijfde deel in deze fantastische films over captain Jack Sparrow. De films bevatten veel humor en onmogelijke vechtscènes dus ik verwacht niet minder van dit deel! De film is voor het eerst te zien op 25 mei.

Naar welke boeken/films kijk jij uit?

Advertenties

2 gedachten over “Wachten op Woensdag #1

  1. Beide boeken heb ik al gelezen en zijn ZO TOF! Ik heb alleen Pirates 4 gekeken haha, maar de rest van de films heb ik als dvd dus die hoop ik snel eens te zien, zodat ik daarna misschien wel 5 in de bios kan zien.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s