Geen categorie

Dutch Comic Con Haul

Afgelopen weekend heb ik mijn tijd doorgebracht op de leukste plek op aarde. Ik heb het natuurlijk over Comic Con. Samen met een paar vrienden ben ik er heen geweest en het was echt een hele leuke dag.  Ik zou verbaasd zijn als je niet weet wat CC is! Want CC is namelijk een groot event waar nerds van films, series, boeken, animé, games, comics etc. allemaal bij elkaar komen. Sommige gaan zelfs in cosplay! Je kijkt je echt de ogen uit het lijft als je ziet hoe veel goede cosplayers er rond lopen. Op Comic Con zelf zijn een aantal activiteiten te doen, je kan acteurs uit je favoriete tv-show ontmoeten en je kan ook dingen kopen. Dat laatste is precies wat ik heb gedaan!

Toen de zalen opengingen trokken wij gelijk een sprintje naar de achterste zaal omdat daar een Jedi workshop zou plaatsvinden. Om daar te komen moesten we eerst door het kraampjes gedeelte. Dit ging wel, met zo nu en dan een paar tussenstops. Zo kwamen we ook tot stilstand bij een funko kraam. Niet alleen kon je normale funko’s halen voor de normale prijs, er was ook een bak met afgeprijsde funko’s. De rede waarom ze waren afgeprijsd? Er zaten wat krasjes of wat deukjes op de doos. Er zijn mensen die ook de doos sparen maar voor mij gaat het echt alleen om het poppetje dus deze deal klonk als muziek in mijn oren.

IMG_4683 (2)

Ik kon deze drie scoren voor onder de 25 euro waar ik echt heel blij mee ben. Ik houd van funko’s en vind dat ze echt heel goed passen op een bookshelf. Minerva is mijn allereerste Harry Potter funko, maar kijk nou toch hoe badass zij is. Arlo moest ik wel kopen want de film The Good Dinosaur was echt heel goed! Als laatst The Doctor (9) omdat de Doctor gewoon gaaf is. Ik probeer uiteindelijk de funko’s David Tennant, Matt Smith en Peter Capaldi ook te verzamelen zodat ik alle Doctor op een rijtje heb.

Blijvend bij de funko’s heb ik iets gekocht waar ik van te voren mijn oog al op had. Voor dat ik naar Comic Con ging wilde ik dit item al heel graag hebben en nu kan ik met trots zeggen dat dat is gelukt.

IMG_4663 (2)

Het is een funko mok! En wat voor een? Groot uit Guardians of the Galaxy is een van mijn favoriete karakters (ooit) en wilde daarom zo graag deze mok. Hoe kan je niet smelten als je dat hoofd ziet? Ik heb natuurlijk gelijk al uit deze mok gedronken en dat is dan ook waar het nadeel ligt. De mok heeft een soort van rechthoekige vorm en best wel een dikke rand. Hierdoor wordt drinken niet onmogelijk, maar we heel lastig. Maar je kan het ook zo bedenken: er hoeft geen drinken in. Ik ga denk ik zijn hoofd vullen met paaseitjes!

Een ander voorwerp dat ik graag wilde was een wand uit Harry Potter. En dan wel een echte van Olivanders. Ik heb uiteindelijk besloten om voor de wand van Ron te gaan.

IMG_4688 (2).jpg

Ik vind zijn wand toch wel een van de mooiste en fijnste om vast te houden. Ook had ik graag die van Bellatrix gewild maar die hadden ze helaas niet.

Als laatste heb ik iets waar ik heel excited over was en dat is Paul van Loon. En nee… ik heb hem niet gekocht maar wel de gouden editie van Dolfje Weerwolfje. En hij heeft hem ook nog eens gesigneerd!!

IMG_4696 (2)IMG_4695 (2)

Paul van Loon was vroeger (nu nog steeds) een held voor mij. Alle Dolfje Weerwolfje boeken had ik “verslonden” en De Griezelbus vond ik echt een leuke film. En ja, ik ben nu ouder en lees al lang niet meer zulke boeken (stiekem heb ik Dolfje Weerwolfje herlezen). Toch was het heel tof om hem in het echt te ontmoeten. Hij was heel aardig en ik heb zelfs een foto met hem.

IMG_4625 (2)

Dit waren alweer alle dingen die ik heb gekocht op Comic Con. Ik ben blij met alles wat ik heb gekocht, en ook al vind mijn rekening het niet zo leuk, heb ik er geen spijt van. Ik kan niet wachten tot volgend jaar en vraag me af hoe ze mij dan weer weten te verleiden. Als je op CC bent geweest laat me dan weten wat jouw leukste moment van de dag was!

Welke acteur/actrice mag volgens jou niet missen op de gastenlijst van volgend jaar?

 

 

Advertenties

7 gedachten over “Dutch Comic Con Haul

  1. Mooie buit Frank! De volgende keer ga ik echt even extra rondneuzen bij die Funko’s, want ik had er eigenlijk wel meer willen scoren. En voor volgend jaar, laten we Jennifer Lawrence even naar Nederland halen? Lijkt me mooi.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s