Geen categorie

Mijn top 5 Sci-Fi films

Science Fiction films. Wie houd er nou niet van? Lekker verdiepen in technologie die compleet verzonnen is, of is het? Misschien gaat onze toekomst er wel zo uitzien. Vliegende auto’s, robotbediendes en nog veel meer. Ik houd zeker van een goede sci-fi film, dus heb ik hier mijn vijf favoriete op een rijtje gezet.

1. Avatar

Nee, ik heb het niet over Aang, Katara en Sokka. Ik heb het over de film uit 2009 met de blauwe wezens. Vanaf het moment dat ik deze film zag, was ik verliefd. Sindsdien heb ik hem tientallen keren gezien, en ook aan iedereen geïntroduceerd die er nog niet vanaf wist. Heb je deze film nog niet gezien? Dan moet je hem gelijk zien. Iedere science-fiction fan met een klein beetje verstand ziet dat dit een goede film is. Vroeger kon ik zelfs een beetje Na’vi-taal spreken.

avatarjakeneytiri

2. The Martian

Ik heb pas kortgeleden deze film gezien, maar hij is ook nog niet zo heel lang uit. Ik hoorde er al best veel over, en zeker dat het een film was met humor. Besluiteloos als ik was zei ik natuurlijk eerst nee, want ik wilde het boek eerst nog lezen. Maar na een tijdje kon ik er niet meer omheen, en wat heb ik gelachen tijdens de film. The Martian combineert twee dingen perfect: humor en sci-fi. De science-fiction komt hierbij ook erg dichtbij want naar Mars toe reizen is iets wat misschien wel in de nabije toekomst kan gaan gebeuren.

3. Guardians of the Galaxy

Dit was voor mij de klapper van 2014. Het is precies de actie die je verwacht van een Marvel film maar dan met nog meer lachen, gieren, brullen. Chris Pratt speelt de perfecte sarcastische Starlord. Wie? Ja, Starlord. De trailer voor film 2 is ook onlangs uitgekomen, en I am hooked on that feeling!

4. Star Wars

Deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Star Wars. Met op dit moment zeven films, is dit toch wel een interessant universum. De allernieuwste trilogie ziet er super top uit, maar ik heb zo mijn twijfels over Rogue One helaas. Ik weet niet waarom, maar vanaf het moment dat ik hoorde dat deze film eraan kwam had ik er minder zin in. Dit komt meer omdat ik me verheugde op deel XIII, en niet op een nieuwe film. Ik zeg daarmee niet dat ik de film niet ga kijken haha!

5. Ready Player One

Als laatste heb ik een beetje vals gespeeld. Ready Player One was vorig jaar een van mijn favoriete boeken, en geheid mijn favoriete stand-alone. Daarom ben ik ook door het dolle heen dat dit pracht van een boek wordt verfilmd. De regisseur is niemand minder dan Stephen Spielberg. Deze man heeft in het verleden meerdere malen laten zien dat hij een waardige regisseur is, dus ik heb mijn verwachtingen best hoog liggen. En kijk naar deze eerste paar foto’s van de set!!!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Als dit niet goed wordt, dan weet ik het ook niet meer.

Heb ik een science-fiction film gemist die ik echt onmiddellijk moet kijken?

Advertenties

Een gedachte over “Mijn top 5 Sci-Fi films

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s