events

YALbal

Zoals een paar van jullie al weten ben ik dit weekend naar YALbal geweest in Amsterdam. YALbal was een soort feest dat werd gehouden zodat we de Literatourweek, een week in het thema van boeken voor tieners, konden aftrappen. Ik vond het erg leuk om iedereen te ontmoeten die ik spreek via social media en ben ik ook erg blij met alle nieuwe vrienden die ik heb gemaakt!

logo-yalbal

De dag begon al goed voor mij! Ik was al best vroeg in Amsterdam dus ben ik naar boekhandel Scheltema gelopen. Daar heb ik eerst De 100 gekocht en daarna heb ik een grote Latte Macchiato besteld en het boek De Graces erbij gepakt. Na anderhalf uur gelezen te hebben werd ik geappt door de mensen waarmee ik avond zou gaan eten! We aten even snel een pizza en namen daarna de pont over het ij naar de plek van bestemming.

Nog voordat we de zaal in waren kwam ik al heel veel mensen tegen! Dat is ook gelijk wat ik zo leuk vindt aan deze evenementen. Het evenement zelf kan zo slecht zijn als wat maar het ontmoeten van de mensen waarmee je contact hebt op internet is het allerleukst! Binnen was de zaal mooi versierd met ballonnen en hier en daar lagen er stapels boeken op de tafels.

De avond begon met een het geven van de eerste exemplaren van 3PAK! Het meisje die de illustraties in het boek had gemaakt mocht ze aan Hellen Vreeswijk en Mirjam Mous geven. Daarna was er een kort interview met die twee. Het eindigde met dat er een stukje werd voorgelezen door Mirjam Mous.

Hierna kwam er een interview met Laure Eve en Kass Morgan (waarvan ik denk dat iedereen daar op had gewacht). Laure en Kass waren beide zo aardig en grappig. Wat ik interessant vond was dat Kass Morgan het idee voor De 100 heeft gekregen van haar editor, terwijl bij Laure Eve het verhaal helemaal uit haar eigen gedachten is ontstaan. De presentator was erg grappig en gaf ons op het einde de mogelijkheid om zelf vragen te stellen.

20160916_203730

Als volgende kwamen er vier meiden en een jongen die spelen in de musical Vals, naar het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries. De vier meiden zongen een lied uit de musical en het was erg vermakelijk. (Charlie van Spangas zat er ook tussen). Na het optreden kwam Mel Wallis de Vries nog even op het podium om te zeggen dat ze het echt heel tof vond. Dit was ook de allereerste keer dat zij een liedje hoorde uit de musical.

20160916_205220

Toen was het tijd voor de uitreiking van de Diorapthe Literatour Prijs. De grootste winnaar van de avond was het boek Waar het Licht Is van Jennifer Niven. Dit boek won in de categorie Vertaald en het won de Publieksprijs.

Na het officiële gedeelte was er genoeg tijd om te feesten! Je kon boeken kopen, wat drinken halen en in de rij gaan staan voor Kass Morgan en Laure Eve. Het wachten duurde helemaal niet lang en als je dan vooraan stond kon je een tijdje met ze praten op een bank. Ik heb voor mijn gevoel wel een halfuur gepraat met Laure Eve. Zij is zo’n iemand bij wie geen awkward stiltes vallen omdat zij of jij altijd wel iets te vertellen heeft. Bij Kass Morgan idem dito. Beide waren ze zo aardig en nu voel ik me nog schuldiger dat ik De 100 nog niet heb gelezen, en De Graces nog niet heb uitgelezen.

20160916_215514

Op het einde was er tijd om vrij door de zaal te lopen (of te dansen) en om te praten met iedereen waar je maar zin in had. Helaas pakte dit hele gedans anders uit want na een klein uurtje waren de meeste mensen al weg of in het zaaltje aan de zijkant van de danszaal. Dit is jammer want uiteindelijk stond ik nog maar met een stuk of acht mensen op de vloer. (EN WE WERDEN GEFILMD!!) Laten we hopen dat die beelden voorgoed verbrand worden.

Ik heb erg genoten van YALbal en als het volgend jaar weer komt ga ik zeker weer!

Waren jullie op YALbal? Zo ja, wat vond je er van?

 

Advertenties

5 gedachten over “YALbal

  1. Jaaa ik was er ook en jij leek veel langer in het echt dan dat ik dacht XD. Ik voelde me ook een beetje awkward dat ik beide boeken nog niet gelezen heb, maarja, dat ga ik nog doen dus komt goed! Ze waren in ieder geval erg aardig 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s